Hiihto

Perinteet

Pyhäjärvi on perinteikäs hiihtopitäjä, tunnetuimpana tähtenään Helena Takalo, olympiavoittaja ja maailmanmestari vuosilta 1976 ja -78. Paikkakunnalla on myös monia muita SM-tasolla menestyneitä hiihtäjiä. Viimeisimmät SM-hiihdot on järjestetty talvella 2003, nuorten 17-23 v. sarjoissa.

Olosuhteet

Pyhäjärvi on lumivarmaa aluetta, jonka latuverkostot ovat hyvin hoidetut. Keskustassa sijaitsee maastoltaan helpompi Pellikan kuntorata ja nelostien varrella 9 km keskustasta Honkavuoren hiihtokeskus. Honkavuorelta löytyy korkeuseroa 39 m. Latupohjat ovat puru- ja puunkuoripintaisia. Oheisharjoitteluun löytyy aivan keskustan tuntumasta mm. urheilukenttä, Inmet-areena, uimahalli, kaksi kuntosalia, kevyenliikenteen väyliä rullahiihtoa varten sekä koulujen liikuntasalit.

Tavoitteet, harjoittelu & valmennus

Harrasteakatemian tarkoitus on tarjota mielekäs opiskelun ja urheilun yhdistäminen, jossa toinen tukee toistaan. Se myös tarjoaa hyvät puitteet tavoitteelliselle nousujohteiselle harjoittelulle ja omien ominaisuuksien kehittämiselle. Harjoittelu voi tapahtua oman henkilökohtaisen valmennussuunnitelman mukaan tai harjoitusohjelmien laadinnassa voivat olla apuna pyhäjärviset hiihtovalmentajat.Harrasteakatemian opiskelijoiden kommentit ovat olleet poikkeuksetta myönteisiä: "Mielekäs tapa yhdistää opiskelu ja hiihtoharjoittelu". "Auttaa opiskeluun keskittymisessä". "Lisää motivaatiota sekä harjoittelua että koulunkäyntiä kohtaan".


Lisätietoja:

Timo Ylikangas
Gsm: 0400 589 106
Email: timo.ylikangas@pyhajarvi.fi

Kauko Tikkanen
Gsm: 0400 548 638
Email: kauko.tikkanen@luukku.com

Anne Happo
Gsm: 040 552 6057
Email: anne.happo@luukku.com

Linkit:
Pyhäjärven Pohti ry. www.pyhajarvi.fi/pohti
Lamminahon Ahto ry. www.pyhajarvi.fi/lamminahonahto